επικοινωνία   αρχική

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Η καρδιαγγειακή προστασία είναι ζητούμενο τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, αφού σώζει ζωές και συνεισφέρει στην οικονομία πόρων υγείας.

Ο καρδιαγγειακός κίνδυνος είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων: αρτηριακή υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, σακχαρώδης διαβήτης, κάπνισμα, παχυσαρκία.

Η προσπάθεια κάθε γιατρού αλλά και ενός ορθά σχεδιασμένου συστήματος υγείας εστιάζεται στο να ανιχνευθούν και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα αυτοί οι τροποποιήσιμοι παράγοντες.

Η αρτηριακή υπέρταση, για παράδειγμα, αποτελεί συχνότατο πρόβλημα υγείας, αφού υπολογίζεται ότι πάσχουν 2.000.000 Έλληνες, 40% των οποίων δεν το γνωρίζει! Αν σε αυτό προστεθεί η υπερλιπιδαιμία και η προδιάθεση για διαβήτη, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος αυξάνεται κατακόρυφα (πολλαπλασιαστικά και όχι αθροιστικά!), ιδίως σε καπνιστές και υπέρβαρους, καθώς και σε άτομα τα οποία έχουν κληρονομική προδιάθεση χωρίς να το γνωρίζουν. Όλα τα παραπάνω προάγουν την αγγειακή γήρανση, με συνέπεια να προκαλούνται βλάβες σε καρδιά, εγκέφαλο, νεφρούς κ.α.

Προσηλωμένη στην αξία της πρόληψης, η δημιούργησε το «Τρίτων», έναν ευφυή σύμμαχο του γιατρού για τη μακροχρόνια παρακολούθηση των παραγόντων κινδύνου.

Με ένα μοναδικό στο είδος του, σε διεθνές επίπεδο, σύστημα προτυποποίησης των μετρήσεων αρτηριακής πίεσης στο σπίτι αλλά και εύχρηστων εκθέσεων, χαρίζει στο γιατρό δυνατότητες που μέχρι πρόσφατα προσέφερε μόνο η 24ωρη καταγραφή, ενώ οι πολυάριθμες δυνατότητες συστηματικής παρακολούθησης λιπιδίων και σακχάρου, κάνουν την αξιόπιστη διάγνωση και την εξατομικευμένη παρακολούθηση πιο εύκολη και αποτελεσματική από ποτέ!

Δείτε σύντομο κείμενο που σταχυολογεί τα βασικά σημεία των μετρήσεων πίεσης στο σπίτι.