επικοινωνία   αρχική

ΤΡΙΤΩΝ

Γενικά | Φιλοσοφία | Δυνατότητες | Screenshots | Εκθέσεις | Σύντομες Οδηγίες

Μία πρωτοβουλία της που ξεχωρίζει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η , συνεχίζοντας την παράδοση ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων που καλύπτουν ιατρικές ανάγκες με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, παρουσιάζει το «Τρίτων»: ένα πρωτοποριακό λογισμικό διαχείρισης υπερτασικών, εστιασμένο στις μετρήσεις στο σπίτι.

Διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι οι μετρήσεις στο σπίτι (Home Blood Pressure Monitoring - HBPM), συσχετίζονται καλύτερα με τη βλάβη οργάνων-στόχων στους υπερτασικούς, σε σχέση με τις μετρήσεις στο ιατρείο, διότι έχουν μεγάλη επαναληψιμότητα και χάρη στην ευκολία λήψης τους προσφέρουν μεγαλύτερο πλήθος μετρήσεων, δεν επηρεάζονται από το φαινόμενο «λευκής μπλούζας» (φυσιολογική πίεση στο σπίτι και παθολογική στο ιατρείο), ενώ παράλληλα ανιχνεύουν τη «συγκαλυμμένη» υπέρταση (φυσιολογική πίεση στο ιατρείο και παθολογική εκτός ιατρείου).

Δείτε σύντομο κείμενο που σταχυολογεί τα βασικά σημεία των μετρήσεων πίεσης στο σπίτι.

Ως μέθοδος, είναι πιο οικονομική και εύκολα αποδεκτή από τους ασθενείς, σε σύγκριση την 24ωρη καταγραφή, η οποία κρατά μεν το σκήπτρο της μεθόδου αναφοράς, τοποθετείται όμως μόνο από ειδικό, κοστίζει περισσότερο, είναι πολύ λιγότερο ανεκτή από τους εξεταζόμενους και δεν δίνει πολυήμερη εικόνα της πίεσης.

Σήμερα που τα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα είναι πια εύχρηστα και αξιόπιστα, η μέθοδος HBPM κερδίζει διεθνώς ολοένα και περισσότερο έδαφος: Προκύπτει όμως η ανάγκη συστηματικής αξιολόγησης των μετρήσεων στο σπίτι. Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Υπέρτασης (ESH) έχει πρόσφατα δημοσιεύσει σχετικές κατευθυντήριες οδηγίες.

Το «Τρίτων» είναι βασισμένο στις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες και χρησιμοποιεί πιστοποιημένα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα για το σπίτι από διάφορους κατασκευαστές. Με γραφήματα και πίνακες για πιέσεις, εργαστηριακά και αγωγή, δημιουργεί αυτοματοποιημένα εκθέσεις, οι οποίες δομούνται με τον ίδιο τρόπο με εκείνο της έκθεσης 24ωρης καταγραφής.

Οι επαγγελματίες υγείας έχουν τη δυνατότητα στατιστικής ανάλυσης των πιέσεων, απλά και γρήγορα, συνδέοντας στον υπολογιστή τους το πιεσόμετρο του ασθενούς τους. Η αποστολή εκθέσεων και η στατιστική επεξεργασία είναι λίγες μόνο από τις δυνατότητες του «Τρίτων».

Το λογισμικό αποτελεί ένα πραγματικό σύμμαχο στην αντιμετώπιση του καρδιαγγειακού κινδύνου και απευθύνεται τόσο σε ειδικούς της υπέρτασης, όσο και σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά και φαρμακοποιούς.

Συμπλήρωση φόρμας ενδιαφέροντος για επικοινωνία